Våd Palette

How To|Billig Våd Palette

En våd palette er bare hvad det lyder som. Det er et vådt stykke maling palet papir, der ligger på et svampemateriale i en lufttæt beholder. En våd palette tjener flere formål.

Hvad vi skal bruge:

  • Lufttæt beholder
  • Køkkenrulle/Svamp
  • Vand
  • Bagepapir

Materialer

Det fugtige palet papir hjælper med at holde din maling tynd. I miniaturemaleri vil du anvende flere tynde lag af maling.

En våd palette (og tilføjer et mat medium mix) hjælper dig med det.

Den våde palette er også god til at hjælpe dig med at blande farver.

Kommercielle skala modellerings og gaming akrylmalinger er også ekstremt dyre. Og du bruger sjældent meget på én figur. Dette kan medføre meget spildt maling på paletten. Med en våd palette i en lufttæt beholder kan du gemme dine tynde malinger og selv blandede farver til næste gang. Malinger kan holde i dage, uger, selv op til en måned i enkelte tilfælde, i en godt forseglet palette.

Du kan købe kommercielle våd paletter fra omkring 165-399 kr. En ekstra erstatningssvamp og en pakke palette papir kan koste dig 215 kr. ekstra! Men heldigvis kan du lave din egen våde palette for omkring 200 kr. (eller endnu mindre). Sådan er det.

Din våde palette består af tre grundkomponenter: Den lufttætte palette beholder, fugtssvampen og palette papiret.

Beholderen

Det du skal bruge her, er en lufttæt beholder (Vi bruger selv en beholder fra tupperware, men alle lufttætte beholdere kan bruges.

Vi har personlige preferæncer og alle ofte forskellige, men Vi listet lige The Miniacs’ preferæncer til den bedste (synes Vi) våd palette.

Lufttæt beholder. 

Så firkantet som muligt ellers med så “bløde” hjørner som muligt.

En beholder med lave sider (højde på beholder), da høje beholdere holder mere luft (som udtørre malingen), og højden bør være så behagelig som du synes den skal være. 

Fugtsvampen

Fugtsvamp eller køkkenrulle, Vi laver vores med køkkenrulle, da det både er hurtigt, billigt og ofte også let tilgængeligt. Rengøringsmæssigt finder Vi det også som en fordel, da rengøring af svamp ikke bliver nødvendigt.

Til en hurtig våd palette bruger vi oftest 2 stykker køkkenrulle (foldet på midten) klippet til så den passer i beholderen.

Ønsker man, at bruge en svamp i stedet for køkkenrulle, foreslår Vi, at bruge en svamp som er 5-10mm. i tykkelse.

Palette papiret

Palette papiret der følger med Masteron Sta-Wet Palette, er et tykt papir, der er designet til at holde masser af akrylmaling til lærredsmaling og andre applikationer, der kræver meget maling.

Det er ikke ideelt til miniature maleri. Til det, og for GDS(DIY) våd paletter bruger de fleste malere bage-/pergamentpapir. Bagepapir er Vores foretrukne da det meget nemt skæres til i størrelse.

Sæt det sammen

Når du har dine komponenter, skal du rengøre beholderen grundigt i varmt sæbevand. Hvis du bruger svamp-metoden skal du også lægge svampen i kogende vand for at fjerne eventuelle urenheder og bio-beasties, der kan få din palette til at mugne.

KØKKENRULLE
Når beholderen er rengjort tager du din køkkenrulle, folder og lægger den ned i bunden af beholderen, hælder destilleret vand på til det er fugtigt, men ikke vådt resterende vand kan eventuelt hældes retur eller i afløbet.

Vedligehold

KØKKENRULLE VEDLIGEHOLD:

Hver 3-4 dage, skifter Vi køkkenrullen ud,skylder beholderen i varmt sæbevand og væder køkkenrullen. Dette forhindrer mugog svamp.

ELLER

SVAMP
Når svampen er afkølet, vrids den ud, sug koldt vand i den og vrid ca. 1/3 af vandet ud igen. Du vil ikke have, at den er soppende våd.

SVAMP VEDLIGEHOLD:

Hver 3-4 dag, vrider Vi svampen ud, skylder beholderen ivarmt sæbevand og genskylder svampen. Dette forhindrer mug og svamp.

Nu dyp dit bage-/pergamentpapir i vand i ca. 10 minutter, og læg det derefter over svampen i beholderen og glat det ned. For yderligere at sikre, at der ikke er nogen uønskede stoffer i malingerne, bruger Vi altid destilleret vand i vores palette.

Det var det! Du er nu klar til at bruge din våd palette.

Haven produktiv maledag!
// The Miniacs

Udgivet i Grej & Gear, How To og tagget , , , , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.