Gratis 3D-programmer

Gratis 3D-programmer

Ligesom der findes mange forskellige 3D-printere, findes der også mange forskellige 3D-programmer. Nogle er meget avancerede, og andre kan kun det basale.

Det vigtigste er, at finde et 3D-program, som passer til dig og dit behov.

The Miniacs har lavet en liste over nogle af de bedste gratis 3D-programmer, der er på markedet. Vi har valgt at fokusere på de programmer, som er gratis, da de betalte programmer kan koste fra alt mellem 15.000-70.000 kr, og dermed ikke egner sig til den nysgerrige 3D-print bruger, som blot vil i gang med 3D-printning.

Nederst på siden har vi lavet en lille liste med links til de dyrere 3D-prorammer.

Har du ikke mod på at kaste dig ud i at lære at 3D-modellere dine egne modeller og prototyper, så kan du HER finde links til rigtig mange gratis 3D-modeller, der alle er klar til print.

Autodesk
Tinkercad

(den nemmeste)

Tinkercad er en af de gratis 3D programmer som er intuitive og nemme at komme igang med at bruge, og derfor ideelt for begyndere. Det er firmaet Autodesk, som står bag programmet, og de har fokuseret på brugervenligheden og derfor udviklet programmet, så det ikke skal downloades, men derimod kan bruges direkte i browseren.

Blender er et meget kraftfuldt 3D-modelleringsværktøj fyldt med muligheder. Det kan være en stor mundfuld, hvis du er ny til 3D-modellering. Det blev oprindeligt udviklet til 3D-animationer, men er derfor også god til at skabe modeller til 3D-print.

SketchUp Free er Google’s gratis version af SketchUp Pro. Det har en brugervenlig brugergrænseflade, som du hurtigt lærer at kende og at bruge. Vær opmærksom på, at du skal installere et ekstra program for at eksportere .stl filer, hvilket er den filtype, som du typisk vil bruge for at 3D-printe. Det ekstra program kan findes HER.

Pixologic har med Sculptris skabt et sjovt og avanceret værktøj til at forme og skabe bløde former. Det kræver lidt øvelse, men heldigvis er det nemt at komme i gang med. Der findes andre “sculp” programmer derude, men dette er bestemt et af de bedre.


Professionelle 3D-programmer: