3D-printerfilament- og materialetyper

3D-printerfilament- og materialetyper

The Miniacs fører hovedsageligt kun PLA på lageret. Først og fremmest fordi det giver lidt mere plads for det andet så er PLA det mest brugte 3D printer filament som er en god all arounder. Vi bestiller gerne special filament hjem hvis dette ønskes, men desværre til en merpris da vi køber mindst én rulle af gangen.

PLA

PLA Filament

Hvad er PLA?

Inden for forbrugernes 3D-printning er polymælkesyre (PLA) konge. Selvom det ofte sammenlignes med ABS – uden tvivl den næste på linje med tronen – er PLA let den mest populære 3D-printertrådtype, og med god grund.

Mere Information:

Først og fremmest er PLA let at udskrive med. Den har en lavere udskrivningstemperatur end ABS, og den snor sig så let, hvilket betyder, at den kræver en opvarmningsseng (selvom det bestemt hjælper). En anden fordel ved at bruge PLA er, at det afgiver en offset-lugt under udskrivning (i modsætning til ABS). Det betragtes generelt som en lugtfri filament, men mange har rapporteret at lugte søde sliklignende dampe afhængigt af typen af ​​PLA.

Et andet tiltalende aspekt ved PLA er, at det fås i en næsten uendelig overflod af farver og stilarter. Som det ses i de eksotiske sektioner, bruger mange af disse specialfilamenter PLA som basismateriale, såsom dem med ledende eller glød-i-mørke egenskaber, eller dem, der er tilsat træ eller metal.

Endelig, som en biologisk nedbrydelig termoplast, er PLA mere miljøvenlig end de fleste typer 3D-printertråd, fremstillet af årlige vedvarende ressourcer, såsom majsstivelse eller sukkerrør.

Hvis du vil se yderligere sammenligninger mellem PLA og ABS, skal du se den følgende artikel: PLA Filament Buyer’s Guide.

3D-Printerfilamentegenskaber: PLA

 • Styrke: Høj | Fleksibilitet: Lav | Holdbarhed: Medium
 • Sværhedsgrad at bruge: Lav
 • Udskrivningstemperatur: 180°C – 230°C
 • Print bed temperatur: 20°C – 60°C (men ikke nødvendigt)
 • Krympning / Forvridning: Minimal
 • Opløselig: Nej
 • Fødevaresikkerhed: Se producentens retningslinjer

Hvornår skal jeg vælge PLA 3D-Printerfilament?

I dette tilfælde kan det bedre spørgsmål være, hvornår skal jeg bruge PLA? Sammenlignet med andre typer 3D-printerglødetråd er PLA sprød, så undgå at bruge det, når du fremstiller genstande, der måske er bøjet, snoet eller faldet gentagne gange, såsom telefonsager, legetøj til høj slid eller værktøjshåndtag.

Du bør også undgå at bruge det med genstande, der skal modstå højere temperaturer, da PLA har en tendens til at deformeres omkring temperaturer på 60°C eller højere. For alle andre applikationer giver PLA et godt overordnet valg i 3D-printertråd.

Almindelige tryk inkluderer modeller, lavt slidstøj, prototype dele og containere.

Opsummering af PLA 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Let at udskrive, bred vifte af farver / stilarter, bionedbrydeligt

Skøre, glatte mekaniske egenskaber

ABS

ABS Filament

Hvad er ABS?

Acrylonitrilbutadienstyren (ABS) er typisk den næst mest populære 3D-printertråd efter PLA. Men det betyder bare, at det er det næst mest anvendte. Med hensyn til dets materialegenskaber er ABS faktisk moderat overlegent overfor PLA, på trods af at det er lidt sværere at udskrive med. Det er af denne grund, at ABS findes i mange fremstillede husholdnings- og forbrugsvarer, herunder LEGO-klodser og cykelhjelme!

Mere Information:

Produkter lavet af ABS kan prale af høj holdbarhed og en kapacitet til at modstå høje temperaturer, men 3D-printerentusiaster skal være opmærksomme på glødetrådens høje udskrivningstemperatur, tendens til at fordreje under afkøling og intense, potentielt farlige dampe. Sørg for at udskrive med en opvarmet seng og i et godt ventileret rum (eller med et kabinet).

3D-Printerfilamentegenskaber: ABS

 • Styrke: Høj | Fleksibilitet: Medium | Holdbarhed: Høj
 • Sværhedsgrad at bruge: Medium
 • Udskrivningstemperatur: 210°C – 250°C
 • Printbed-temperatur: 80°C – 110°C
 • Krympning / Forvridning: Betydelig
 • Opløselig: I ketoner og acetone
 • Fødevaresikkerhed: Ikke fødevaresikker

Hvornår skal jeg vælge ABS 3D-Printerfilament?

ABS er hårdt – i stand til at modstå høj belastning og temperatur. Det er også moderat fleksibelt, skønt de helt sikkert er bedre muligheder for det længere nede på listen. Tilsammen gør disse egenskaber ABS til en god generel 3D-printertråd, men hvor det virkelig skinner er med genstande, der ofte håndteres, tabes eller opvarmes. Eksempler inkluderer telefonsager, legetøj til høj slid, værktøjshåndtag, komponenter til biltrimler og elektriske indkapslinger.

Opsummering af ABS 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Høj styrke, høj holdbarhed, modstandsdygtig over for høje temperaturer

Forvrides let, giftige dampe, kræver udskrivning ved høj temperatur

PETG (PET, PETT)

PETG Filament

Hvad er PETG?

Polyethylenterephthalat (PET) er den mest almindeligt anvendte plast i verden. Bedst kendt som den polymer, der bruges i vandflasker, findes den også i beklædnings fibre og fødevare beholdere. Mens “rå” PET sjældent bruges i 3D-udskrivning, er dens variant PETG en stadig mere populær 3D-printertråd.

Mere Information:

G’et i PETG står for“ glykolmodificeret ”, og resultatet er et filament der er klarere, mindre sprødt og vigtigst af alt, lettere at udskrive med end dets basal form. Af denne grund betragtes PETG ofte som en god mellemting mellem ABS og PLA, de to mest almindeligt anvendte typer 3D-printerfilamenter, da det er mere fleksibelt og holdbart end PLA og lettere at udskrive end ABS.

3D-Printerfilamentegenskaber: PETG

 • Styrke: Høj | Fleksibilitet: Medium | Holdbarhed: Høj
 • Sværhedsgrad at bruge: Lav
 • Udskrivningstemperatur: 220°C – 250°C
 • Printbedtemperatur: 50°C – 75°C
 • Krympning / Forvridning: Minimal
 • Opløselig: Nej
 • Fødevaresikkerhed: Se producentens retningslinjer

Hvornår skal jeg vælge PETG 3D-Printerfilament?

PETG er en god allrounder, men skiller sig ud fra mange andre typer 3D-printerfilamenter på grund af dens fleksibilitet, styrke og modstand mod både høj temperatur og påvirkning. Dette gør det til et ideelt 3D-printerfilament at bruge til funktionelle genstande, der kan opleve vedvarende eller pludselig stress, såsom mekaniske dele, printerdele og beskyttelseskomponenter.

Opsummering af PETG 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Fleksibel, holdbar, let at udskrive

Følsom over for fugt, ridser let på overfladen

TPE, TPU, TPC (Fleksibel)

Fleksibel Filamen

Hvad er TPE?

Som navnet antyder er termoplastiske elastomerer (TPE) er hovedsageligt plast med gummilignende kvaliteter, hvilket gør dem ekstremt fleksible og holdbare. Som sådan bruges TPE ofte til fremstilling af bildele, husholdningsapparater og medicinsk udstyr.

Mere Information:

I virkeligheden er TPE en bred klasse af copolymerer (og polymerblandinger), men det bruges ikke desto mindre til at mærke mange kommercielt tilgængelige typer 3D-printerfilament. Disse filamenter er bløde og strækbare og kan modstå den form for fysisk straf, som hverken ABS eller PLA kan tolerere. På den anden side er udskrivning ikke altid let, da TPE kan være vanskeligt at ekstrudere.

Termoplastisk polyurethan (TPU) er en særlig variation af TPE og er i sig selv et populært 3D-printertråd. Sammenlignet med generisk TPE er TPU lidt mere stiv – hvilket gør det lettere at udskrive. Det er også lidt mere holdbart og kan bedre bevare sin elasticitet i kulden.

Termoplastisk copolyester (TPC) er en anden variation af TPE, dog ikke så almindeligt anvendt som TPU. Tilsvarende i de fleste henseender med TPE er TPC’s største fordel dens højere modstand mod kemisk- og UV-eksponering samt varme (op til 150°C).

3D-Printerfilamentegenskaber: TPE, TPU, TPC (Fleksibel)

Styrke: Medium | Fleksibilitet: Meget høj | Holdbarhed: Meget høj
Sværhedsgrad at bruge: Medium (TPE, TPC); Lav (TPU)
Udskrivningstemperatur: 210°C – 230°C
Print bed temperatur: 30°C – 60°C (men ikke nødvendigt)
Krympning / Forvridning: Minimal
Opløselig: Nej
Fødevaresikkerhed: Ikke fødevaresikker

Hvornår skal jeg vælge TPE, TPU eller TPC 3D-Printerfilament?

Brug TPE eller TPU, når du laver objekter, der skal bruges meget. Hvis din 3D-printede del bøjes, strækkes eller komprimeres, skal disse 3D-printerfilamenter være klar til opgaven. Eksempler på prints kan omfatte legetøj, telefon covers eller wearables (som armbånd). TPC kan bruges til lignende applikationer, men klarer sig især godt i hårdere miljøer, som udendørs.

Opsummering af TPE / TPU / TPC 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Ekstremt fleksibel, perfekt til dele, der bøjes eller komprimeres

Svær at printe, kræver tæt filamentsti og langsom print hastighed

Nylon

Nylon Filament

Hvad er Nylon?

Nylon, en populær familie af syntetiske polymerer, der bruges i mange industrielle applikationer, er den tunge vægtmester i den professionelle 3D-printverden. Sammenlignet med de fleste andre typer 3D-printerfilamenter, rangerer den som nummer 1, når man sammen tager styrke, fleksibilitet og holdbarhed i betragtning.

Mere Information:

Et andet unikt træk ved denne 3D-printerfilament er, at du kan farve den, enten før eller efter printprocessen. Den negative side af dette er, at nylon, ligesom PETG, er hygroskopisk, hvilket betyder, at det absorberer fugtighed, så husk at opbevare det på et køligt, tørt sted for at holde filamentet i god stand, hvilket sikrer prints af bedre kvalitet.

Generelt findes der mange kvaliteter af nylon, men blandt de mest almindelige til brug som 3D-printerfilament er 618 og 645.

3D-Printerfilamentegenskaber: Nylon

Styrke: Høj | Fleksibilitet: Høj | Holdbarhed: Høj
Sværhedsgrad at bruge: Medium
Udskrivningstemperatur: 240°C – 260°C
Printbedtemperatur: 70°C – 100°C
Krympning / Forvridning: Betydelig
Opløselig: Nej
Fødevaresikkerhed: Se producentens retningslinjer

Hvornår skal jeg vælge Nylon 3D-Printerfilament?

Ved at udnytte nylonens styrke, fleksibilitet og holdbarhed kan denne type 3D-printerfilament bruges til at oprette værktøjer, funktionelle prototyper eller mekaniske dele (som hængsler, spænder eller gear).

Opsummering af Nylon 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Høj styrke, høj fleksibilitet, høj holdbarhed

Typisk dyre, følsomme over for fugtighed, kræver høj dyse og bedtemperatur

Polycarbonat (PC)

Hvad er Polycarbonat?

Polycarbonat (PC) er, udover at være en af ​​de stærkeste 3D-printerfilamenter, der er præsenteret på denne liste, ekstremt holdbar og modstandsdygtig over for både fysisk og varmepåvirkning og er i stand til at modstå temperaturer op til 110°C. Det er også gennemsigtigt, hvilket forklarer brugen i kommercielle genstande som skudsikkert glas, dykkermasker og elektroniske skærme.

Mere Information:

På trods af at de optræder i lignende tilfælde, bør Polycarbonat ikke forveksles med akryl eller plexiglas, der har tendens til at knuse eller revne under stress. I modsætning til disse to materialer er Polycarbonat moderat fleksibel (dog ikke så meget som f.eks. Nylon), så den kan bøjes, indtil den til sidst deformeres.

3D-Printerfilamentegenskaber: Polycarbonat

Styrke: Meget høj | Fleksibilitet: Medium | Holdbarhed: Meget høj
Sværhedsgrad at bruge: Medium
Udskrivningstemperatur: 270°C – 310°C
Printbed-temperatur: 90°C – 110°C
Krympning / Forvridning: Betydelig
Opløselig: Nej
Fødevaresikkerhed: Ikke fødevaresikker

Hvornår skal jeg vælge Polycarbonat 3D-Printerfilament?

På grund af dets fysiske egenskaber er Polycarbonat en ideel 3D-printerfilament til dele, der har brug for at bevare deres styrke, sejhed og form i miljøer med høj temperatur, såsom elektriske, mekaniske eller bilkomponenter. Du kan også udnytte dens optiske klarhed til belysningsprojekter, skærme og andre applikationer, der kræver gennemsigtighed.

Opsummering af Polycarbonat 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Ekstremt stærk, modstandsdygtig over for varme og fysisk påvirkning

Følsom over for fugtighed, kræver meget høj printtemperatur


Eksotiske og sjove typer 3D-Printerfilament


Efter at have givet The Big Six deres rette respekt, skulle gudene i 3D-Printing nu være tilfredse. Nu er tiden til, at gå videre til noget lidt sjovere!

Hvor vi før fokuserede mest på fysiske egenskaber som styrke, fleksibilitet og holdbarhed, er de næste syv 3D-filamenttyper populære for deres finish, komposition og andre specielle egenskaber. Bare se på den næste. Wood? Hvor cool er det ikke!?!?

Takket være deres eksotiske natur er disse filamenter især populære til rekreative 3D-printerbrug. Med andre ord, dette er den sjove kategori!

Wood filament

Hvad er Wood filament?

Er du interesseret i at printe objekter, der ligner og føles som træ? Det kan du godt! Det er selvfølgelig ikke rigtig træ – det ville ikke skabe et særlig godt 3D-printerfilament – det er PLA tilsat træfibre.

Mere Information:

Der findes mange træ-PLA 3D-printerfilamentblandinger i dag. Disse inkluderer de mere almindelige trævarianter, såsom fyrretræ, birk, cedertræ, ibenholt og pil, men udvalget udvider sig også til mindre almindelige typer, såsom bambus, kirsebær, kokosnød, kork og oliven.

Som med andre typer 3D-printerfilament er der en afvejning ved brug af træ. I dette tilfælde koster den æstetiske og taktile appel på bekostning af reduceret fleksibilitet og styrke.

Hvornår skal jeg vælge Wood 3D-Printerfilament?

Træ er populært blandt genstande, der er mindre værdsat for deres funktionelle egenskaber og mere for deres naturlige udseende. Overvej at bruge Wood 3D-Printerfilament, når du printer objekter, der vises på et skrivebord, bord eller hylde. Eksempler inkluderer skåle, figurer og priser. En virkelig kreativ anvendelse af træ som 3D-printerfilament er i fremstillingen af ​​skalamodeller, såsom dem, der bruges i arkitektur.

Opsummering af Wood 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Æstetisk slående, ideel til visuelle modeller

Manglende mekaniske egenskaber, stor slidtage på printdyse

Metal filament

Hvad er Metal filament?

Måske leder du efter en anden type æstetik i dine udskrifter – noget lidt større og skinnende. Nå, til det kan du bruge metal. Ligesom træ-3D-filamenttråd er metaltråden ikke helt fremstillet af metal. Det er faktisk en blanding af metalpulver og enten PLA eller ABS. Men det forhindrer ikke resultaterne i at få udseendet og fornemmelsen af metal.

Selv vægten er metallignende, da blandinger har en tendens til at være flere gange tættere end ren PLA eller ABS.

Mere Information:

Bronze, messing, kobber, aluminium og rustfrit stål er kun et par af de forskellige 3D-filamenter, der er kommercielt tilgængelige i metal. Og hvis der er et specifikt udseende, du er interesseret i, skal du ikke være bange for at polere, forvitre eller plette dine metalgenstande efter udskrivning – en lille efterbehandling kan gå langt.

Det kan være nødvendigt at udskifte din dyse lidt hurtigere som et resultat af udskrivning med metal, da kornene er noget slibende, hvilket resulterer i øget slid på dysen.

De mest almindelige 3D-printerfilamentblandinger har en tendens til at være omkring 50% metalpulver og 50% PLA eller ABS, men der findes også blandinger, der er op til 85% metal.

Hvornår skal jeg vælge Metal 3D-Printerfilament?

Metal kan bruges til at udskrive til æstetik og til funktionalitet. Figurer, modeller, legetøj og symboler kan alle se godt ud, når 3D er trykt i metal. Og så længe de ikke behøver at håndtere for meget stress, er du velkommen til at bruge metal 3D-printertråd til at skabe dele med formål, som værktøjer, rist eller efterbehandlingskomponenter.

Opsummering af Metal 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Giver metallisk look, ideel til både æstetiske og funktionelle modeller

Svær at udskrive, meget slid på printerdyse

Bionedbrydelig

Hvad er Bionedbrydelig filament?

Bionedbrydelige 3D-printerfilamenter udgør en unik kategori, da deres mest værdifulde egenskab ikke ligger i deres fysiske natur. Som de fleste hobbyister kan attestere på, viser det sig, at ikke hvert print er, som du ønsker det, og dette resulterer i, at du bliver nødt til at kassere et ton plast. Bionedbrydelige filamenter forsøger at ophæve miljøpåvirkningen, som plastaffald har på vores planet.

Mere Information:

Som nævnt tidligere i denne artikel er PLA faktisk et biologisk nedbrydeligt filamen, men andre inkluderet: toBEars’ bioFila-linje og Biome3D fra Biome Bioplastics.

Hvornår skal jeg vælge Bionedbrydelig 3D-Printerfilament?

Uanset deres primære årsag til, at de eksisterende er miljøvenlige, kan bionedbrydelige 3D-printerfilamenttyper stadig producere genstande af lydfysisk kvalitet. Brug dem, hver gang du ikke har specifikke krav til styrke, fleksibilitet eller udholdenhed. Og hvis du virkelig ønsker at drage fordel af de uskyldige, biologisk nedbrydelige filamenter, kan du prøve at bruge dem i projekter, som kræver prototyper.

Opsummering af Bionedbrydelig 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Miljøvenlig

Manglende mekaniske egenskaber, begrænset udvalg, har tendens til at være dyrere

Ledende

Hvad er Ledende filament?

Med så mange stærke, fleksible og holdbare typer 3D-printerfilament tilgængelige, er der strukturelle og mekaniske projekter overalt, ser det ud til. Indtast ledende 3D-printerfilamenter – filamentet, som gør som navnet antyder: led elektricitet. Tid for elektronik-og computeringeniører til at deltage i det sjove!

Mere Information:

Med tilføjelsen af ​​ledende kulstofpartikler til PLA eller ABS er det let at aktualisere hobbyprojekter ved at udskrive lavspændingselektroniske kredsløb. Bare par et ledende 3D-printertråd med en almindelig PLA eller ABS i en dobbeltekstruderingsmaskine.

Hvornår skal jeg vælge Ledende 3D-Printerfilament?

Selvom denne 3D-printertrådtype kun understøtter lavspændingskredsløb, er himlen grænsen med tilpassede elektronikprojekter. Hvis du eksperimenterer, kan du prøve at forbinde et kredsløbskort med LED’er, sensorer eller endda en Raspberry Pi! Hvis du leder efter noget lidt mere specifikt, inkluderer populære ideer spilkontrollere, digitale tastaturer og trackpads.

Opsummering af Ledende 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Ideel til elektronikprojekter

Begrænset udvalg

Selvlysende

Selvlysende Filament

Hvad er Selvlysende filament?

Selvlysende 3D-printerfilament – temmelig indlysende ikke? Lad dit print være i lyset et stykke tid, sluk på kontakten og se den uhyggelige grønne glød.

Det behøver naturligvis ikke være grønt. Andre selvlysende filamentfarver inkluderer blå, rød, lyserød, gul eller orange. Men grøn har en tendens til at være den mest populære og genskaber den klassiske selvlysende stil…

Mere Information:

Så hvordan fungerer det? Det hele kommer ned på de phosphorescerende materialer, der er blandet med PLA- eller ABS-basen. Takket være disse tilføjede materialer er et selvlysende 3D-printerfilament i stand til at absorbere og senere udsende fotoner, der er en slags små partikler af lys. Derfor lyser dine prints først, når de har været i lyset – de skal opbevare energien, før de kan frigive den.

For at få de bedste resultater skal du overveje at printe med tykke vægge og lav infill. Jo tykkere dine vægge, jo stærkere glød!

Hvornår skal jeg vælge Selvlysende 3D-Printerfilament?

Når vi tænker på den uhyggelige grønne glød, synes det næsten ikke engang at være nødvendigt at foreslå at bruge selvlysende 3D-printerfilament til Halloween-projekter, som græskarhoveder eller vinduesdekorationer. Andre eksempler på hvor dette filamenter virkelig skinner – øhh… gløder – inkluderer wearables (tænk smykker), legetøj og figurer.

Opsummering af Selvlysende 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Visuelt slående (jeg mener, det gløder i mørke!)

Begrænsede mekaniske egenskaber

Magnetisk

Hvad er Magnetisk filament?

Er metal- og ledende prints ikke spændende nok for dig? Okay, hvad med magnetprints? Denne eksotiske 3D-printerfilament, er en krydsning mellem PLA eller ABS og pulveriseret jern, har en kornet, gunmetal finish, og den klæber sig selvfølgelig til magneter!

Mere Information:

Én ting at bemærke: På trods af navnet er denne 3D-printerfilamenttype faktisk ferromagnetisk, hvilket betyder, at selv om den er tiltrukket af magnetiske felter, har den ingen egne felter. Med andre ord kan de objekter, du udskriver, klæbe til magneter, men de vil faktisk ikke selv være magneter.

Hvornår skal jeg vælge Magnetisk 3D-Printerfilament?

Brug denne type 3D-printerfilament, når du vil have, at dine print klæber til noget magnetisk. Ornamenter (især til køleskabet) er det mest indlysende eksempel, men hvorfor ikke integrere noget magnetisme i legetøj eller værktøj?

Opsummering af Magnetisk 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Klæber til magneter, visuelt tiltalende

Dyrt

Farveskiftende

Farveskiftende Filament

Hvad er Farveskiftende filament?

Kan du huske de T-shirts fra 80’erne, dem, der kunne ændre farve baseret på kropstemperatur? Eller hvad med humørringe? Dette er den samme idé, fordi farveændrende 3D-printerfilamenter også ændrer farve baseret på temperaturændringer.

Mere Information:

Filamenter fra denne kategori ændrer sig ofte mellem en gradient af to farver, for eksempel fra lilla til lyserød, blå til grøn eller gul til grøn.

Som med andre eksotiske typer 3D-printerfilament findes der farveændrende filament i blandinger af både PLA og ABS.

Hvornår skal jeg vælge Farveskiftende 3D-Printerfilament?

Uden særlige fysiske, taktile eller funktionelle egenskaber er denne type 3D-printerfilament kun designet til æstetisk drevne applikationer. Brug det, hver gang du normalt bruger PLA eller ABS, men ønsker den ekstra visuelle effekt. Gode ​​kandidatprojekter inkluderer telefoncovers, wearables, legetøj og beholdere.

Opsummering af Farveskiftende 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Æstetisk tiltalende kan bruges til at detektere varme og andre miljøelementer

Begrænsede mekaniske egenskaber

Ler/Keramik

Ler/Keramik Filament

Hvad er Ler/Keramik filament?

Som det fremgår af denne artikel, har plast en tendens til at dominere 3D-printning som det primære printmateriale. Vi har allerede undersøgt nogle andre ikke-plastiske muligheder, og her er en anden; ler. Priserne af lerkunst indeholder ler 3D-printfilament typisk en blanding af ler og polymer.

Mere Information:

Der er et par forskellige virksomheder, der tilbyder sten/jordbundne materialebaserede filamenter, hvor ler (ofte markedsføres som keramik) er den med måske den stærkeste anvendelsestilstand: faux-keramik.

Et fælles kendetegn, der deles mellem disse filamenter, er skørhed, hvilket betyder, at der kræves omhu for at håndtere og printe dem korrekt.

Lay Filament’s LAYCeramic er et eksempel på et keramisk filament, der opnår næsten autentiske resultater. Brændbar i en ovn efter print og binder polymeren de keramiske partikler inden for de-bindinger for at efterlade en let krympet, men hærdet, endeligt print kan efterbehandles med en keramisk glasur og andre efterbehandlingseffekter.

Hvornår skal jeg vælge Ler/Keramik 3D-Printerfilament?

Når du leder efter et håndlavet fajanceudseende, der er parret sammen med den umuligt præcise gentagelighed, som 3D-print giver.

Opsummering af Ler/Keramik 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Giver lerlignende egenskaber, kan fyres i en ovn

Dele vil krympe efter efterbehandling, filamentet er dyrt


Professionelle typer 3D-Printerfilament


Vi har givet følgende typer 3D-printerfilament etiketten “professionel” af to grunde:

Først sammenlignet med dem, der allerede er diskuteret, ses de resterende typer 3D-printerfilamenter mindre ofte i skrivebords-3D-printing, idet de er mere populære blandt ekstreme hobbyister eller vises hyppigere i industrielle og kommercielle scenarier.

For det andet; har mange af de følgende filamenter en funktion udover blot at være et printmateriale, som fx. strukturel understøtning eller dyserengøring.

Det er ikke at sige, at de er uden for grænserne for almindeligt brug. De fleste udskrives på omtrent samme måde som de ovennævnte filamenter, om end med mere opmærksomhed på printindstillinger eller særlige krav, der kan modificeres på en standard desktop 3D-printer (f.eks. En varmere dyse).

Kulfiber

Kulfiber Filament

Hvad er Kulfiber filament?

Når typer 3D-printerfilamenter som PLA, ABS, PETG og nylon forstærkes med kulfiber, er resultatet et ekstremt stift og holdbart materiale med relativt lille vægt. Sådanne sammensætninger er geniale til strukturelle anvendelser, der skal modstå en lang række anvendelser til slutbrug.

Mere Information:

Afvejningen er det øgede slid på printerdysen, især hvis den er lavet af et blødt metal som messing. Selv så lidt som 500 gram af dette eksotiske 3D-printerfilament øger mærkbart diameteren af ​​en messingdyse, så medmindre elsker at udskifte dyser, kan du overveje at bruge en, der er lavet af (eller overtrukket med) et hårdere materiale.

Hvornår skal jeg vælge Kulfiber 3D-Printerfilament?

Takket være sin strukturelle styrke og lave densitet er kulfiber en fantastisk kandidat til mekaniske komponenter. Vil du printe en del til din modelbil eller fly? Prøv dette 3D-printerfilament.

Opsummering af Kulfiber 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Stærkt og let materiale, ideelt til funktionelle applikationer

Forårsager stor slid på 3D-printerdysen

HIPS

HIPS Filament

Hvad er HIPS filament?

I den kommercielle verden findes high impact polystyren (HIPS) – en copolymer, der kombinerer hårdheden af ​​polystyren og elasticiteten af ​​gummi – oftest set i beskyttende emballage og beholdere, som CD-covers.

I verdenen af ​​3D-printing spiller HIPS typisk en anden rolle. 3D-printere kan ikke udskrive på tynd luft – det er her supporten kommer ind. Overhæng kræver en vis underliggende struktur, og det er her HIPS virkelig skinner igennem. Når HIPS er parret med ABS i en printer med dobbelt ekstrudering, fungerer HIPS som et fremragende supportmateriale.

Mere Information:

Ved dobbelt ekstruderingsprint med HIPS, skal du blot trække support til det maksimale og fylde eventuelle huller i dit design med HIPS 3D-printerfilament. Nedsænkning af det færdige print i limonen vil fjerne HIPS’en og efterlade dit slutprodukt.

Desværre begrænser brugen af ​​HIPS som et supportmateriale dig til at printe din faktiske del i ABS. Andre 3D-printerfilamenter vil blive beskadiget af limonen. HIPS og ABS printes under alle omstændigheder godt sammen, med samme styrke, stivhed og kræver en sammenlignelig printtemperatur.

På trods af sin primære anvendelse som et supportmateriale er HIPS faktisk et anstændigt 3D-printerfilament i sig selv. Det er stærkere end både PLA og ABS, vrides mindre end ABS og kan let limes, slibes og males.

Hvornår skal jeg vælge HIPS 3D-Printerfilament?

Deling af mange egenskaber med ABS, er HIPS 3D-printfilament en god allrounder til dele, der er nødt til at modstå slid eller til projekter, der kræver et efterbehandlingsvenligt materiale for at opnå det endelige look.

Opsummering af HIPS 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Kan bruges som supportmateriale og stærk 3D-printerfilament

Kræver efterbehandling for at fjerne supports, kun kompatibel med ABS

PVA

PVA Filament i Tørreskab

Hvad er PVA filament?

Polyvinylalkohol (PVA) er opløselig i vand, og det er præcis, hvad kommercielle anvendelser drager fordel af. Populære anvendelser inkluderer emballage til opvaskemiddel “tabletter” eller poser fulde af fiskemad. (Kast posen i vand, se den opløses og frigøre agnet.)

Mere Information:

Det samme princip gælder for 3D-udskrivning, hvilket gør PVA til et godt supportmateriale, når det parres med en anden 3D-printerfilament på en dobbelt ekstruderings printer. Fordelen ved at bruge PVA frem for HIPS er, at det kan bruges til at understøtte flere materialer end kun ABS.

Afvejningen er et 3D-printerfilament, der er lidt vanskeligere at håndtere. Man skal også være forsigtig, når det opbevares, da fugtigheden i atmosfæren kan beskadige filamentet før printning. Tørre kasser og silica poser er et must, hvis du planlægger at holde en spole af PVA anvendelig i det lange løb.

Hvornår skal jeg vælge PVA 3D-Printerfilament?

PVA-filament er et godt valg som supportmateriale på komplekse udskrifter med overhæng.

Opsummering af PVA 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Fantastisk supportmateriale

Svær at håndtere, følsomt over for fugt

Voks (MoldLay)

Voks Filament

Hvad er Voks filament?

Vil du printe noget i ægte messing, tin eller andet metal? Det kan du godt! På en måde … I virkeligheden skal du printe en form ved hjælp af en voks 3D-printerfilament. Men efter et par ekstra trin kan dit design virkelig komme til at shine.

Mere Information:

Processen kaldes “mistet voks” eller “investerings” støbning, og det virker mere eller mindre sådan her:

 • Opret en positiv voksform, dvs. en voksreplika af, hvad du vil have, at det endelige metalprodukt skal se ud.
 • Dyp formen i gips, og lad den tørre.
 • Sæt voksgipsgenstanden i en ovn. Ved en høj nok temperatur vil voksen smelte væk og efterlade et negativt rum inde i gipsen, hvori metalproduktet kan støbes.

Voks 3D-printerfilament udfører det første skridt let, da man normalt skulle skære formen ud af ren voks.

Den dominerende på voks 3D-printerfilament er MOLDLAY af Kai Parthy CC Products. Når du bruger dette eller lignende vokslignende filamenter, skal du huske, at de er meget blødere end de fleste typer 3D-printerfilamenter.

Hvornår skal jeg vælge Voks 3D-Printerfilament?

Hvis du støber stykker af metal, kan vokslignende filamenter som MOLDLAY give dig større fleksibilitet med muligheden for direkte 3D-printning af komplicerede og komplekse designs, der passer ind i en mistet voks-støbningsarbejdsgang.

Opsummering af Voks 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Print forme med din 3D-printer

Kræver ændringer af ekstruder og print bed, begrænsede applikationer

ASA

ASA Filament

Hvad er ASA filament?

Helt bestemt, ABS er fantastisk, men det har sine mangler. Derfor er plastproducenter altid på udkig efter alternativer. Et sådant alternativ er acrylonitrilstyrenacrylat (ASA), som oprindeligt blev udviklet til at være et hårdt vejrbestandigt materiale. Derfor er det den primære anvendelse i bilindustrien.

Mere Information:

Ud over at være et 3D-printerfilament, der er stærkt, stift og relativt let at printe med, er ASA også ekstremt modstandsdygtig over for kemisk eksponering, varme og vigtigst af alt ændringer i form og farve. Prints lavet af ABS har en tendens til at gulliges og deformeres, hvis de efterlades udendørs. Dette er ikke tilfældet med ASA.

En anden fordel ved at bruge ASA i forhold til ABS er, at det vrides mindre under printning. Men vær forsigtig med, hvordan du justerer din blæser; ASA kan let revne, hvis tingene bliver lidt for afkølede under printning.

Hvornår skal jeg vælge ASA 3D-Printerfilament?

Til alt fra fuglehuse til havenisser og udskiftlige tangenter og rammer til stikkontakt skal du ikke lede længere end til denne 3D-printerfilament.

Opsummering af ASA 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Fantastisk til funktionelle applikationer, især bildele

Modtagelig for revner under printprocessen

Polypropylen (PP)

Polypropylen (PP) Filament

Hvad er Polypropylen (PP) filament?

Polypropylen (PP) er hård, fleksibel, let, kemisk resistent og fødevaresikkert, hvilket muligvis kan forklare dets brede anvendelsesområde, herunder teknisk plast, fødevareemballage, tekstiler og endda pengesedler.

Mere Information:

Som 3D-printerfilamenttype er polypropylen (PP) desværre notorisk vanskeligt at printe med, ofte med kraftig forvridning og manglende hæftning af lag. Hvis ikke det drejer sig om disse problemer, kan polypropylen (PP) muligvis have kæmpet med PLA og ABS for de mest populære 3D-printerfilamenttyper i betragtning af dets stærke mekaniske og kemiske egenskaber.

Interessant nok, da mange husholdningsgenstande er lavet af polypropylen (PP), er det faktisk muligt at genanvende gammelt skrald og omdanne det til nyt 3D-printerfilament.

Hvornår skal jeg vælge Polypropylen 3D-Printerfilament?

Hvis du kan bryde PP’s vridning under kontrol, ville de fleste udskrifter, der kræver et hårdt og let materiale, passe til PP. Det er dog vigtigt at bemærke, at selvom materialet ser stor brug i emballering af forbrugsstoffer og medicin til dets fødevaresikre egenskaber, bortfalder processen med FDM 3D-udskrivning dette med hundreder (hvis ikke tusinder) laglinjer for bakterier at hænge ud i – bedst ikke at prøve.

Opsummering af Polypropylen 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Stærke mekaniske egenskaber, kemisk resistente

Svær at udskrive med, tilbøjelig til snevning, dårlig lag vedhæftning

Polycarbonat-ABS-legering (PC-ABS)

PC-ABS Filament

Hvad er Polycarbonat-ABS filament?

Polycarbonat ABS-legering (PC-ABS) er en hård termoplast, der kombinerer styrken og varmemodstanden i polycarbonat (PC) med fleksibiliteten i ABS. Almindeligvis findes det inden for bil-, elektronik- og telekommunikationsapplikationer og er det en af ​​de mest anvendte industrielle termoplasttyper i verden.

Mere Information:

Når de bruges som 3D-printerfilament, gælder de samme fordele, men afvejen er en lidt mere kompliceret printproces. For det første, fordi PC-ABS er hygroskopisk, anbefales det at bage det før printning (eller i det mindste opbevare det i et rigtigt miljø). For det andet kræver det en høj printtemperatur (på mindst 260°C). For det tredje har den en tendens til at vride sig, så en høj printbedtemperatur er også nødvendig (på mindst 100°C og op til hele 140°C).

Hvornår skal jeg vælge Polycarbonat-ABS 3D-Printerfilament?

Funktionelle prototyper, værktøjsmaskiner og små batch-slutanvendelsesdele, der skal modstå små stød, passer godt til PC-ABS.

Opsummering af Polycarbonat-ABS 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

Tilbyder de bedste kvaliteter fra PC- og ABS-filament

Kræver høj temperatur for dysen og printbed, følsom over for fugt

Acetal (POM)

Hvad er Acetal filament?

Polyoxymethylen (POM), også kaldet acetal og delrin, er velkendt for dets anvendelse som en teknikplastik, for eksempel i dele, der bevæger sig eller kræver høj præcision.

Mere Information:

Acetal som filament bruges almindeligvis til gear, lejer, kamerafokuseringsmekanismer og lynlåse.

POM klarer sig usædvanligt godt i disse typer applikationer på grund af dens styrke, stivhed, modstand mod slid og vigtigst af alt er dens lave friktionskoefficient. Det er takket være denne sidste egenskab, at POM fremstiller en så god 3D-printerfilament.

For de fleste af typerne af 3D-printerfilament på denne liste er der en betydelig kløft mellem, hvad der laves i industrien, og hvad du kan lave derhjemme med din 3D-printer. For POM er dette hul noget mindre; den glatte natur af dette filament betyder, at prints kan være næsten lige så funktionelle som masseproducerede dele.

Sørg for at bruge en opvarmet printbed, når du printer med POM 3D-printerfilament, da det første lag ikke altid klæber fast.

Hvornår skal jeg vælge Acetal 3D-Printerfilament?

Alle bevægelige dele, der skal have lav friktion og hårdføre. Vi forestiller os, gearmekanismer i projekter, der bruger motorer (såsom RC-biler), kan være et relevant felt for POM.

Opsummering af Acetal 3D-Printerfilament

Fordele:

Ulemper:

God resistens over for kemikalier og varme, ideel til funktionelle applikationer

Svært med første lags vedhæftning kræver høj printbedtemperatur